Η εταιρεία Pambinos ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 1963 όταν ο ιδρυτής της Παμπίνος Χαραλάμπους πρωτοξεκίνησε την καριέρα του στον τομέα του αυτοκινήτου.

Έκτοτε λειτούργησε πάνω σε οικογενειακή βάση και σήμερα διοικείται από τους Παμπίνο, Ηλίκο και Δημήτρη Χαραλάμπους.

Το πρώτο ξεκίνημα έγινε με το άνοιγμα ενός πρατηρίου πετρελαιοειδών SHELL στην Λεωφόρο Νίκου Παττίχη σε συνδυασμό με ένα υπερσύγχρονο για την εποχή συνεργείο αυτοκινήτων, το οποίο ήταν το εξουσιοδοτημένο συνεργείο για διάφορες μάρκες αυτοκινήτων όπως Volkswagen, CITROEN, LANCIA, HONDA, MITSUBISHI. Ακολούθησαν επενδύσεις σε ακίνητα και το 1983 έγινε σημαντική ανάπτυξη του πρατηρίου μας στην Λεωφόρο Νίκου Παττίχη, με την εγκατάσταση Αυτόματου Πλυντηρίου Αυτοκινήτων.

Το 2002 η εταιρεία Pambinos επεκτείνεται στον τομέα του Τεχνικού Ελέγχου Αυτοκινήτων (Μ.Ο.Τ), δημιουργώντας ένα από τα λίγα ανεξάρτητα κέντρα ελέγχου στην Κύπρο. Το 2005 ολοκληρώσαμε την ανέγερση ενός από τα πλέον σύγχρονα Πρατήρια Πετρελαιοειδών στην Κύπρο, που βρίσκεται  στην Λεωφόρο Γιάννου Κρανιδιώτη ( Δρόμος Πλατρών).

Στο χώρο του Πρατηρίου λειτουργούν υπερσύγχρονο λιπαντήριο, υπερσύγχρονο πλυντήριο αυτοκινήτων, κέντρο τεχνικού ελέγχου οχημάτων (Μ.Ο.Τ), καφετέρια και κατάστημα ειδών αυτοκινήτου. Όλα λειτουργούν σε μεγάλους και άνετους χώρους.